CLOSE-UP: Franse film

Van maandag 24 april tot vrijdag 28 april 2017 kunnen scholen een week lang genieten van Franse films in Cinema Cartoon’s!

Cinema Cartoon’s zoomt in en legt zijn focus op franstalige films. Een week lang zullen er om 10u ’s ochtends Franse films geprojecteerd worden. Elke dag wordt er een film uitgelicht, geschikt voor een bepaalde leeftijdgroep, variërend van de derde graad uit het lager onderwijs tot de derde graad van het secundair onderwijs.

Bij al deze films is er lesmateriaal beschikbaar van Lessen in het Donker. Naast een algemene lesmap is er ook een Franstalige pedagogische fiche voor gebruik in de lessen Frans.

In tegenstelling tot onze normale schoolvoorstellingen werken we tijdens deze week niet met een minimumaantal! Zowel kleine als grote klasgroepen kunnen zich dus inschrijven. Dit kan via scholen@cinemacartoons.be.

De prijs voor een voorstelling per leerling bedraagt 5,25 euro, begeleiders zijn gratis welkom.

U kan een keuze maken uit een breed aanbod, een uitgebreid overzicht van de programmatie vindt u hier:

Maandag 24 april 2017: LO 3de graad

10:00 Belle et Sébastien: l’aventure continue

September 1945. In het dorp viert iedereen het einde van de oorlog. Belle en Sebastiaan wachten ongeduldig op de terugkeer van Angelina, maar zij bereikt Saint Martin nooit. Er komt verschrikkelijk nieuws: Angelina raakte vermist toen haar vliegtuig diep in een bos in het Alpengebied crashte. Sebastiaans opa kent een man die hen kan helpen Angelina te vinden. Het wordt een zoektocht vol gevaren en beproevingen.

Meer info over de film en het lespakket vindt u hier.

Dinsdag 25 april 2017: SO 1ste graad

10:00 Le nouveau

Hoe maak je jezelf populair? Op zijn nieuwe school in Parijs heeft de verlegen tiener Benoît moeite zijn plaats te vinden. Hij moet kiezen tussen het populaire groepje ‘cool kids’ of de nerds met wie hij zich te pletter amuseert. Op zoek naar zelfvertrouwen en een vriendinnetje doet hij een paar behoorlijk domme dingen. Ontdekken wie je echte vrienden zijn is nog niet zo makkelijk.

Meer info over de film en het lespakket vindt u hier.

Woensdag 26 april 2017: SO 1ste/2de graad

10:00 Une famille à louer

Introvert, neurotisch en depressief. Paul-André heeft eigenlijk maar één iets in het leven en dat is zijn kapitaal. Hij verveelt zich stierlijk in zijn veel te grote villa. Tot hij Violette op tv ziet: een gearresteerde moeder (ze stal een kip in de supermarkt!) smeekt om hulp. Ze dreigt haar kinderen te worden afgenomen. Plots beseft Paul-André wat hij mist: de warmte van een gezin. Hij besluit haar een zakelijk voorstel te doen: in ruil voor het inlossen van haar schuldenberg, wil hij drie maanden bij hen komen inwonen.

Meer info over de film en het lespakket vindt u hier.

Donderdag 27 april 2017: SO 2de graad

10:00 Chocolat

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van de legendarische Franse clown Chocolat, de eerste zwarte circusartiest die uitgroeit tot een beroemdheid in de tijd van de belle époque in Parijs. Samen met zijn partner, de clown Footit, beleeft hij weergaloze successen. Maar kan hij omgaan met de valkuilen van de roem, de vele vrouwen en het snelle geld? Het vergeten verhaal van een buitengewoon man.

Meer info over de film en het lespakket vindt u hier.

Vrijdag 28 april 2017: SO 3de graad

10:00 La vie d’Adèle

Een sprankelend coming-of-age verhaal gebaseerd op de graphic novel ‘Blauw is een warme kleur’. De 15-jarige Adèle is een doodgewone tiener die lerares wil worden. Maar wanneer ze de blauwharige studente Emma ontmoet, verandert haar kijk op het leven. Een levensechte film over het geluk en verdriet van een eerste grote liefde, en alles wat daar bij hoort.

Meer info over de film en het lespakket vindt u hier.