Over Cartoon’s

Sinds begin 2014 kunt u opnieuw in het hartje van Antwerpen terecht voor de betere bioscoopervaring. Onze 3 zalen werden helemaal opgefrist: de digitale projectie is volledig op punt gesteld, zodat u de nieuwste films met perfect beeld en geluid kunt aanschouwen. Ook de zetels zijn hersteld en waar nodig vernieuwd, de decoratie opgefrist, en elektriciteit, verluchting en verlichting zijn grondig aangepakt en geoptimaliseerd.

Cinema Cartoon’s wil zich vooral profileren als stadsbioscoop en kiest voor een gevarieerde filmkeuze die alle leeftijden kan bekoren. Een vaste maandprogrammering zorgt ervoor dat u als publiek goed op voorhand geïnformeerd kan worden over zowel inhoud als de vertoningsmomenten van de geprogrammeerde films.

Historiek

Cinema Cartoon’s is al sinds 1978 een gevestigde waarde in het Antwerpse stadsleven. Ondanks Antwerpens reputatie als bruisende filmstad was de Cartoon’s de laatste jaren de enige plaats waar de filmliefhebber nog in een gezellige, authentieke sfeer aan zijn trekken kwam. Toen op 24 september 2013 de bioscoop failliet werd verklaard, kwamen al snel vele reacties en oproepen tot reddingsacties om dit pareltje met rijke geschiedenis niet verloren te laten gaan. De Lumière Groep zette zijn schouders onder dit project en nam de Cartoon’s over. Lumière wil de Cartoon’s verderzetten in de vertrouwde spirit, maar een flinke investering was absoluut nodig om dit Antwerps instituut in een nieuw jasje te steken. Ook het Cartoon’s café wordt in ere hersteld en zal weer als dynamische ontmoetingsplek in ’t Stad fungeren.

We wensen u een aangenaam bioscoopbezoek!