A Perfectly Normal Family

Wanneer Thomas, de vader van twee adolescenten, uit de kast komt als transvrouw en door het leven wil gaan als Agnete, voelt dat voor de jongste puberdochter Emma als een inbreuk op hun (voorheen) perfect normale gezin. Gaandeweg proberen Agnete en Emma hun vader-dochterrelatie te onderzoeken en herdefiniëren: met liefde en moeite proberen ze elkaars werelden te doen rijmen.

A Perfectly Normal Family is het langspeeldebuut van de Deense Malou Leth Reymann. De film is semi-autobiografisch: Reymanns vader is zelf transvrouw, en Emma's worsteling met de daaruit resulterende veranderingen in haar familie is gedeeltelijk gebaseerd op de puberteit van de regisseuse. A Perfectly Normal Family werd enthousiast onthaald in het festivalcircuit en won onder meer de VPRO Big Screen Award op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam. Het werk werd daar onder meer geloofd om zijn oprechte fijngevoeligheid en talloze momenten waar elk gezin zich in kan herkennen.

PERS

"A Perfectly Normal Family is een integere en naturel geacteerde film die dicht op de huid blijft van de bokkige Emma terwijl ze stampij maakt of zich bedrinkt." - ★★★★ NRC

Trailer
Regisseur: Malou Reymann
Speelduur: 93 min
Taal: NO
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2021-07-21
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 03/10 kan je het nieuwe programma raadplegen.