And Then We Danced

Merab stamt uit een familie van dansers en traint al van erg jonge leeftijd – samen met zijn danspartner Mary - bij het Nationaal Georgisch Dansensemble. Zijn wereld wordt bruusk door elkaar geschud wanneer de charismatische en zorgeloze Irakli de academie vervoegt. Niet alleen wordt hij Merabs grootste concurrent, maar ook zijn grootste verlangen.

And Then We Danced, van de Zweedse regisseur Levan Akin, deed in Georgië al heel wat stof opwaaien. Homoseksualiteit is er allesbehalve een evidentie en wordt nog steeds hard de kop ingedrukt. Dat een traditionele, en doorgaans mannelijke, dans wordt gebruikt om ontluikende homoseksualiteit te tonen, zorgde voor rellen en meerdere afgelastingen van premières. Internationaal kan de film wel op veel bijval rekenen: hij mocht de Canvas Publieksprijs op Film Fest Gent in ontvangst nemen en werd geselecteerd als Zweedse inzending voor de Oscars.

PERS

“’And Then We Danced’ is een teergevoelig, intiem portret van twee jonge mannen in hun dagelijkse leven.” - ★★★★ (De Morgen)

“Al dansend de grenzen en vooroordelen slechten: in ‘And Then We Danced’ kán het.” - ★★★★ (De Volkskrant)

Trailer
Regisseur: Levan Akin
Speelduur: 105 min
Taal:
Ondertiteling:
Releasedatum: 2019-11-06
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen