Une vie démente

De plannen van Alex en Noémie worden verstoord wanneer de moeder van Alex, Suzanne, zich vreemd gaat gedragen. Dat komt omdat ze 'semantische dementie' heeft opgelopen, een fatale neurodegeneratieve ziekte die haar gedrag beïnvloedt. De ouders in spe ervaren een bijzondere leerschool wanneer Suzanne ’s nachts uitstapjes maakt en haar eigen rijbewijs knutselt. Dementie is een ziekte die deel gaat uitmaken van het leven van de hoofdpersonages, en Alex en Noémie het ouderschap in omgekeerde richting doet ontdekken.

De regisseurs en schrijvers Raphael Baloni en Ann Sirot ondervonden zelf hoe een dierbare door deze ziekte geveld kan worden. Deze ervaring zetten ze om tot een film die de emoties doet schommelen van een lach naar een traan. Opmerkelijk is dat het scenario tot stand kwam door vele repetities waardoor de acteurs een grote vrijheid kregen om hun personage mee te vormen.

PERS

"Het proces van het bedenken van het verhaal in nauwe samenwerking met de komieken biedt een verrassend gevoel voor waarheid en zorgt ervoor dat iedereen zich uiteindelijk waanzinnig levendig voelt." - Cineuropa

Trailer
Regisseur: Ann Sirot, Raphaël Balboni
Speelduur: 86 min
Taal: FR
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2021-09-08
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen