Un monde

Wanneer Nora naar het eerste leerjaar gaat, ziet ze dat haar grote broer Abel lastiggevallen wordt op de speelplaats. Terwijl haar vader wilt dat ze spreekt, wilt haar broer dat ze zwijgt. Nora hoopt vooral nieuwe vrienden te maken, waardoor ze voor een verscheurende keuze staat. Een meeslepende duik in het niet zo onschuldige leven op school.

'Un monde' is het regiedebuut van onze landgenoot Laura Wandel. Op thematisch en stilistisch vlak is de invloed van de broers Dardenne niet ver te zoeken. Wandel brengt een herkenbaar onderwerp en behandelt het met een directe en genuanceerde filmstijl. Op het filmfestival van Cannes werd de film dit jaar opgenomen in de Un Certain Regard-sectie, waar het met de FIPRESCI-prijs, uitgereikt door de internationale pers, aan de haal ging. De film werd overigens ook op een minutenlange staande ovatie getrakteerd.

PERS

"Wandels debuut is een kort maar krachtig drama in de realistische lijn van de broers Dardenne, dat zich afspeelt in de jungle die de speelplaats kan zijn." - De Morgen

"radicaal kwetsbaar" - ★★★★ De Standaard

"een tedere, tactiele blik op de jungle van de speelplaats" - ★★★★ Knack Focus

Trailer
Regisseur: Laura Wandel
Speelduur: 72 min
Taal: FR
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2021-10-20
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen