Oasis Knebworth 1996

In 1996 kwamen 250.000 muziekfans naar Knebworth Park om Oasis twee recordbrekende, tijdsbepalende shows te zien spelen. 2,5 miljoen probeerden tickets te bemachtigen, de twee concerten waren in minder dan een dag uitverkocht. De Oasis-fans die wel tickets bemachtigd hadden, werden niet teleurgesteld en in de setlist volgden klassiekers als 'Champagne Supernova', 'Wonderwall' en 'Don't Look Back in Anger' elkaar in sneltempo op. De Knebworth concerts waren niet zomaar een hoogtepunt in het parcours van de band, maar een ijkpunt voor een volledige generatie. Het Verenigd Koninkrijk kroop uit een diep dal van economische recessie, kunst en cultuur werden terug op de kaart gezet. Oasis ontpopte zich tot een van de vaandeldragers van de nieuwe richting die het land uitging, Cool Britannia.

Regisseur Jake Scott combineerde concertbeelden en nooit eerder vertoond beeldmateriaal tot een filmische viering van een van de belangrijkste concerten van de afgelopen 25 jaar. Een kwarteeuw later kan je dat welbepaalde weekend herbeleven op het grote scherm.

LIVE FOREVER

Tickets voor deze eenmalige vertoning kosten 12 euro. Tienrittenkaarten en cadeaubonnen kunnen uitzonderlijk niet gebruikt worden.

Trailer
Regisseur: Jake Scott
Speelduur: 108 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL
Releasedatum:
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen