fbpx

The Worst Person in the World

Coming of age voor 25-plussers is hoe 'The Worst Person in the World' misschien nog het beste omschreven kan worden. In 12 hoofdstukken gidst Joachim Trier je doorheen de hoogtes en laagtes van het leven van millennial Julie, iemand die de liefde én zichzelf zoekt in Oslo. 'The Worst Person in the World ging' in première tijdens het Cannes filmfestival 2021 waar Renate Reinsve terecht de prijs won voor beste actrice.

Wanneer jonge millennial Julie beseft dat haar 30ste verjaardag maar juist achter het hoekje schuilt, besluit ze om haar leven radicaal om te gooien. Studieboeken overboord, oud vriendje aan de deur, welkom nieuw leven. In de daaropvolgende jaren navigeert ze zich door de woelige wateren van haar liefdesleven (eerst met succesvolle schrijver Aksel, daarna met de jongere Eivind) en worstelt ze om haar passie in het leven te vinden. Een heerlijke ode aan de onvolmaaktheid van het leven!

PERS

"Joachim Trier verheft het romantische genre naar zeldzame hoogtes." - ★★★★★ De Morgen

"Een film die je intense dingen doet voelen en diepe gedachten laat denken en die minstens twee keer ook het medium van film virtuoos benut. Maar bovenal is dit een film die af en toe zo in je intimiteit binnendringt dat je ervan gaat gloeien." - ★★★★ De Standaard

"Nordic romcom is an instant classic" - ★★★★★ \ The Guardian

Trailer
Regisseur: Joachim Trier
Speelduur: 127 min
Taal: NO
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2021-11-17
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 22/04 kan je het nieuwe programma raadplegen.