fbpx

Les intranquilles (met Q&A)

Première in het bijzijn van regisseur Joachim Lafosse die na de vertoning met veel enthousiasme een antwoord op al jullie vragen geeft.

Leïla en Damien zien elkaar doodgraag. Damien is een liefdevolle vader en een getalenteerde artiest, maar is bang dat hij Leïla nooit helemaal zal kunnen geven wat zij verlangt. Hij is namelijk bipolair.

Belgische regisseur Joachim Lafosse slaagt er met 'Les intranquilles' in om een ontroerend, onrustig en genuanceerd beeld te geven van het leven met bipolariteit. Zonder in clichés te vervallen schetst hij het portret van een kunstenaar die worstelt met zijn mentale gezondheid en de gevolgen op zijn sterke, passionele relatie. Lafosse liet zich inspireren door zijn eigen vader, een fotograaf die ook leefde met bipolariteit. 'Les intranquilles' behoorde tot de officiële selectie van het filmfestival in Cannes, en het was de openingsfilm voor het Filmfestival van Namen (FIFF).

PERS

"Few filmmakers in recent cinema have tackled angst, anxiety and more damaging psychological conditions with the precision of Lafosse." - The Hollywood Reporter

"Les Intranquilles is not one of those filmmaking-as-therapy grudge sessions, but a wrenchingly fair-minded look at complicated family dynamics." - Variety

Trailer
Regisseur: Joachim Lafosse
Speelduur: 118 min
Taal: FR
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2021-10-06
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen