fbpx

White Epilepsy (Opera, Ballet & Film)

Unieke vertoning in het kader van ons programma OPERA, BALLET & FILM i.s.m. Opera Ballet Vlaanderen, naar aanleiding van Wagners 'Tristan und Isolde'.

Schimmen zijn het - bestaan ze wel echt? White Epilepsy is een film als een droom, of als een nachtmerrie. Midden in een bos voeren twee naakte lichamen, dat van een man en een vrouw, uiterst langzaam een grimmige choreografie op. Het lijkt een oeroud ritueel rondom overheersing en onderwerping. De mannelijke schim trekt zich terug, maar de vrouw laat hem niet gaan; ze werpt zich op hem.

Regisseur Philippe Grandrieux, regisseur van Tristan und Isolde bij Opera Ballet Vlaanderen, en filmmaker, toont de ceremoniële, dierlijke worsteling in vertraagde beelden, waarbij de lichamen soms niet meer lijken dan een verzameling spieren, pezen en bleek vlees - als in de schilderijen van Francis Bacon. Behalve angstaanjagend en gewelddadig oogt de dans soms ook sensueel. Het hoofdthema van de film is angst, waarbij de kijker vanuit een veilige positie - als door het schietgat in een kasteelmuur - toekijkt.

Trailer
Regisseur: Philippe Grandrieux
Speelduur: 68 min
Taal: GEEN
Ondertiteling: GEEN
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen