Over Cartoon’s

Sinds begin 2014 kunt u opnieuw in het hartje van Antwerpen terecht voor de betere bioscoopervaring. Onze 3 zalen werden helemaal opgefrist: de digitale projectie is volledig op punt gesteld, zodat u de nieuwste films met perfect beeld en geluid kunt aanschouwen. Ook de zetels zijn hersteld en waar nodig vernieuwd, de decoratie opgefrist, en elektriciteit, verluchting en verlichting zijn grondig aangepakt en geoptimaliseerd.

Cinema Cartoon’s wil zich profileren als stadsbioscoop en kiest voor een gevarieerde filmkeuze die alle leeftijden kan bekoren. Een vaste maandprogrammering zorgt ervoor dat u als publiek goed op voorhand geïnformeerd kan worden over zowel inhoud als de vertoningsmomenten van de geprogrammeerde films.

Historiek

Cinema Cartoon’s is al sinds 1978 een gevestigde waarde in het Antwerpse stadsleven. Ondanks Antwerpens reputatie als bruisende filmstad was de Cartoon’s de laatste jaren de enige plaats waar de filmliefhebber nog in een gezellige, authentieke sfeer aan zijn trekken kwam. Toen op 24 september 2013 de bioscoop failliet werd verklaard, kwamen al snel vele reacties en oproepen tot reddingsacties om dit pareltje met rijke geschiedenis niet verloren te laten gaan. De Lumière Groep zette zijn schouders onder dit project en nam de Cartoon’s over. Lumière wil de Cartoon’s verderzetten in de vertrouwde spirit, maar een flinke investering was absoluut nodig om dit Antwerps instituut in een nieuw jasje te steken. Ook het café werd in ere hersteld en vandaag huist in de kelder het de wijn- en bierbar Sous-Sol.

40 jaar Cinema Cartoon’s

Op 2 september 1978 opende cinema Cartoon’s de deuren voor het publiek. September 2018, veertig jaar later, werd er een hele maand feest gevierd in de stadscinema van Antwerpen.

In de voormalige chocoladefabriek nodigden we oude bekenden uit, personen en vooral films die een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de cinema.

Een verjaardag bood echter ook de kans om vooruit te blikken en na te denken over de toekomst. We vroegen aan jong Antwerps talent welke films zij in de Cartoon’s wilden zien. Met het Cartoon’s Innovation Lab gingen we in op de uitdagingen voor “de Cartoon’s van morgen”.