fbpx

Den Box d’Anvers

Wij selecteerden voor jullie 10 films uit het volledige aanbod van ons online platform Cinema bij je thuis. Waarom we bepaalde films kozen lees je hieronder!

10 films in de aanbieding:

  • Any Way the Wind Blows
  • Dolor y gloria
  • Filles de joie
  • Honeyland
  • Ema
  • Un divan à Tunis
  • La odisea
  • The Gentlemen
  • Été 85
  • Instinct

Hoe gaat het in zijn werk?

Klik op ‘kijk hier’.

Nog geen account? Maak dan een gratis account aan door rechtsboven op ‘inloggen’ te klikken. 

Eens je geregistreerd bent, klik je op je film naar keuze en kan je de code invullen. De code is twee weken geldig.

Klik vervolgens op ‘accepteren en afronden’.

Veel kijkplezier!

Any Way The Wind Blows

Op een broeierig vrijdag dromen acht mensen van een ander leven. Er is wind en muziek, politie en paranoia, roddel en ruzie. Maar ook een oud virus, een verdwaalde frisbee, een dood paard en een raadselachtige figuur genaamd Windman. Hij voelt de pijn van iedereen maar slaagt er niet in zichzelf te helpen. Wanneer de zomerzon plaats maakt voor het felle maanlicht, kruisen de wegen van de personages elkaar op een wild feest.

Knack Focus
Knack Focus
Read More
Tom Barmans eerste filmproeve wordt vooral gedreven door gulzig cinematografisch genot. Van bij de meeslepende openingsmontage, knalt Barmans filmische flair van het doek.
De Standaard
De Standaard
Read More
Een originele film van eigen bodem met klasse en eigenzinnigheid, die een beetje gezellige controverse zaait.
Previous
Next

Dolor y gloria

Dit zacht vermomde autobiografische portret doet ons herinneren waarom we de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar aanbidden: intense kleuren, goed verweven flashbacks en een finale die verrassend doch vertrouwd aanvoelt. Almodóvar snijdt diep in zijn ziel en deed dat ook in de onze. 

Salvador Mallo heeft al in geen jaren een film meer gemaakt maar wanneer een oude film van hem onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. Een ontmoeting die een kettingreactie in gang zet, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador.

De Morgen
De Morgen
Read More
De intimiteit is in elk frame voelbaar. Zo’n opendeurdag in het hoofd van een artiest, dat maak je niet vaak mee.
Trouw
Trouw
Read More
Het kunnen de kleuren zijn, het kan het spel van Banderas zijn. Waarschijnlijk is het alles. Maar het is opmerkelijk dat je na bijna twee uur het liefst nog veel langer naar dit leven kijkt.
Previous
Next

Filles de joie

Filles de joie kwam als verrassing uit de bus om België te vertegenwoordigen op de Oscars aangezien de film in Vlaamse cinema’s, en ook bij ons, niet speelde. Deze debuutfilm heeft zijn gebreken maar is een mooie toevoeging aan wat we kennen als humanistische cinema. De vergelijking met onze andere Belgische trots, de broers Dardenne, is nooit ver weg! 

Axelle, Dominique en Conso delen een geheim. Elke ochtend ontmoeten ze elkaar op een parking van de stad om samen net over de grens in een bordeel te gaan werken. Ze vechten alle drie voor hun gezin en om hun waardigheid te behouden. Maar wanneer het leven van een van hen in gevaar is, bundelen ze hun krachten .

Filmtotaal
Filmtotaal
Read More
De mix van oprechte fascinatie voor deze vrouwen en van mede-regisseur Frédéric Fonteyne zijn ervaring met filmmaken werpt vruchten af. Dit debuut is meer dan verdienstelijk te noemen.

Honeyland

filmposter Honeyland

Regisseursduo Kotevska en Stefanov spendeerden 3 jaar in het bijzijn van imkervrouw Hatidze, en dat merk je. Honeyland is een bijzonder intiem portret over een sterke vrouw die het broze evenwicht tussen mens en natuur symboliseert. In tijden waar klimaat zo hoog op de agenda staat, is Honeyland een absolute must-see.

In een afgelegen gebied van Noord-Macedonië zorgt de imkervrouw Hatidze voor haar stokoude en blinde moeder. Het geduld dat ze zich bij het telen van wilde bijenhoning meester maakte, heeft ze uit oude tradities. Op een dag arriveert een rumoerige familie, de voorbode voor het naderende einde van Hatidzes getrouwe leven. 

Knack Focus
Knack Focus
Read More
De niet te missen arthouse film van deze zomer is Honeyland.
The Guardian
The Guardian
Read More
Honeyland really is a miraculous feat, shot over three years as if by invisible camera – not a single furtive glance is directed towards the film-makers.
Previous
Next

Ema

Een van de meest dynamische films van het afgelopen jaar waarbij het hart van de film minstens aan 200 bpm klopt. Alleszins een stuk sneller dan de reggaeton en de fantastische score van Nicolas Jaar die de film extra cachet geven. En hoe fantastisch zijn hoofdrolspelers Mariana di Girolamo en Gael Garcia Bernal?! 

De jonge Ema danst in het experimentele dansgezelschap van haar man en choreograaf. Na een schokkende gebeurtenis besluit het stel hun adoptiezoon af te staan. In de nasleep hiervan wordt hun huwelijk hevig op de proef gesteld, terwijl Ema een plan smeedt om haar zoon terug te krijgen. 

De Morgen
De Morgen
Read More
Verslavend, kleurrijk en sexy.
de Volkskrant
de Volkskrant
Read More
Met Ema bewijst Pablo Larraín zich als een van de grootste regisseurs van nu.
Previous
Next

Un divan à Tunis

Regisseuse Manele Labidi en actrice Golshifteh Farahani zijn een match made in heaven. Un divan à Tunis vindt een heerlijk evenwicht tussen humor en drama – de klanten die in Selma’s praktijk passeren enerzijds, het quasi-onmogelijke om een licentie te krijgen anderzijds. De knipoog naar Chantal Akerman’s film Un divan à New York haalde ons definitief over de streep. 

Nadat ze studeerde en haar carrière begon in Parijs keert Selma, een 35-jarige psychoanaliste, terug naar huis om een praktijk te beginnen in Tunis. Een hele rist kleurrijke klanten passeert de revue. Alleen blijkt het voor Selma niet eenvoudig om aan de juiste licentie te geraken waarmee ze haar praktijk kan verderzetten. 

Filmmagie
Filmmagie
Read More
Een heerlijk zachte pil over werelden in verandering.

La odisea

De Engelse titel, Heroic Losers, vat deze film misschien beter. Want wanneer een groep ‘sukkels’ zich twee uur lang als helden waant, krijg je hilarische taferelen. Toch is La odisea allesbehalve een inhoudsloze film. Waarom deze vrienden door economische tegenslag tot ‘sukkels’ gedegradeerd werden is minstens even interessant. 

Wanneer een groep vrienden, geleid door ex-profvoetballer Ferman Pelassi en zijn vrouw Lidia, een bedrijf uit de grond proberen te stampen, gaat een corrupte bankier er met hun geld vandoor. Ze nemen het recht in eigen handen en starten een klopjacht om het de snoodaard betaald te zetten en hun zuurverdiende geld terug te krijgen.

NRC
NRC
Read More
Een Argentijnse versie van Ocean's Eleven, met Fermin als een moderne Robin Hood.

The Gentlemen

Guy Ritchie is terug en evenaart moeiteloos het niveau van Snatch en Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Het zootje ongeregeld van dienst: Hugh Grant, Matthew McConaughey, Charlie Hunman, Henry Golding en Colin Farrell.  

De Amerikaanse expat Mickey heeft in Londen een bijzonder winstgevend marihuana-imperium opgebouwd. Een imperium dat hij – volgens de laatste geruchten – van de hand wil doen, maar enkel aan de juiste koper. Kandidaten zijn er genoeg, al spelen ze het spel wel erg vuil.

Humo
Humo
Read More
De crimineel goeie comeback van Hugh Grant. Indien Hugh zich in de toekomst nog meer op dit soort schitterende karakterrollen gaat toeleggen, staat ons nog een hoop plezier te wachten.
De Morgen
De Morgen
Read More
The Gentlemen is in ieder geval Guy Ritchie's persoonlijkste en spraakmakendste film in jaren.
Previous
Next

Été 85

Filmposter Été 85

Op de tonen van Inbetween Days van The Cure katapulteerde Ozon ons naar de zomer van 1985 op de keienstranden van Normandië voor een wel heel zwoele coming-of-age film. Wat een fijne verademing na François Ozons vorige film, over misbruik in de kerk gaande, Grâce à Dieu. Go on, go on!

De 16-jarige Alexis wordt tijdens een tocht op zee met zijn zeilboot op het nippertje van de verdrinkingsdood gered door de 18-jarige David. Dit betekent het begin van een zwoele zomer voor de twee. David is voor Alexis de vriend van zijn dromen, maar zal het einde van de zomer ook het einde van deze droom betekenen?

De Standaard
De Standaard
Read More
Dit is de film die deze zomer nodig had.
Focus Knack
Focus Knack
Read More
Het speelse vertelplezier, de knap gestileerde kitsch en nostalgische hunkering druipen er in geuten vanaf.
Previous
Next

Instinct

Carice van Houten acteerde haar naar wereldfaam in Game of Thrones en kruipt ook hier vurig in haar rol van Nicoline. Een uitstekende debuutfilm die dreigt, verontrust en je met een stevige knoop in de maag achterlaat. 

Soms schiet Freud te kort. Dat ontdekt Nicoline als ze op haar nieuwe job aan de slag gaat met Idris, een veroordeeld verkrachter. Haar collega’s zagen de zedendelinquent in positieve zin veranderen en gunnen hem zijn vrijheid maar daar denkt de alleenstaande psychologe anders over. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline volledig in verstrikt raakt.

De Morgen
De Morgen
Read More
Reijns debuut als filmregisseur intrigeert en doet aftellen naar meer.
De Standaard
De Standaard
Read More
Instinct is een claustrofobische thriller over de verboden verhouding tussen een zorgverlener en zedendelinquent. Een driftig duel op liefde en dood.
Previous
Next

Benieuwd naar het volledige aanbod?