fbpx

Avant-premières in Cartoon’s

In januari zijn er twee avant-première in Cinema Cartoon’s: ‘L’ennemi’ en ‘La dernière tentation des Belges’ (beeld). Bij beide avant-premières mogen we ook de regisseur ontvangen! 

‘L’ennemi’ – zondag 23 januari 17 uur
De Belgische regisseur Stephan Streker maakte in 2016 nog een diepe indruk met ‘Noces’ en is met ‘L’ennemi’ nu toe aan zijn vierde film. Een beroemde politicus wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw, die op een nacht dood werd aangetroffen in hun hotelkamer aan de Noordzee. Is hij schuldig of onschuldig? Geïnspireerd door de moord op de vrouw van Waals politicus Bernard Wesphael in 2013. Met Jérémie Renier en Alma Jodorowsky in de hoofdrollen.

Info en tickets: hier

‘La dernière tentation des Belges’ – donderdag 27 januari 20 uur
Jan Bucquoy: regisseur, anarchist tot in de kist en al 30 jaar een opmerkelijke stem in het landschap. Hij kijkt met een strenge bril naar de politieke wereld en opteert altijd voor een ferme brok humor, afwisselend absurdistisch en surrealistisch – van ‘La vie sexuelle des Belges’ tot ‘Camping Cosmos’. Voor zijn nieuwste film wist hij Wim Willaert te strikken die als kunstenaar en afwezige vader veel goed te maken heeft met zijn dochter Marie. Wat is het heerlijk vertoeven in Bucquoys universum.

Info en tickets: hier