fbpx

Scholen

Wij ontvangen in Cinema Cartoon’s graag scholen. Een kwalitatieve filmbeleving staat bij ons centraal. Hierbij werken we steeds op maat van de klasgroep, om zo iedere leerling te prikkelen voor film. Wij informeren u graag over onze twee formules voor schoolvoorstellingen.

OPTIE 1: Kies een eigen film

Het is in de eerste plaats mogelijk om bij ons een eigen filmvoorstelling te organiseren. Vanuit een vak, bijvoorbeeld Geschiedenis of Frans, kan u als school een actuele of wat oudere film selecteren, die Cinema Cartoon’s vervolgens programmeert voor een speciaal bezoek van de leerlingen.

Op zoek naar de juiste film? We helpen graag met het zoeken naar een geschikte film om bepaalde thema’s aan te kaarten of culturen te leren kennen. Ook een programma van korte films stellen we met plezier samen.

OPTIE 2: Een keuze uit het aanbod van JEF

JEF is een organisatie die inspirerende films combineert met een brede educatieve omkadering. Ze richten zich zowel op lager als secundair onderwijs. Docenten krijgen de ondersteuning van een onderwijspakket om op die manier vlot met de diverse thema’s aan de slag te gaan. Ze hebben een uiteenlopend assortiment aan films en lessenpakketten, het volledige filmaanbod vindt u op de website van JEF: https://professionals.jeugdfilm.be/nl/film.

Praktisch

Onze programmatie start dagelijks om 14:00, daarom vragen we deze voorstellingen in de voormiddag te reserveren. Er is eventueel ook de mogelijkheid om één zaal voor een namiddagvoorstelling vrij te geven.

Wij verwelkomen relatief kleine groepen, vanaf 40 personen. U kan dus al met twee of drie klassen bij ons naar de cinema. Maar ook grotere groepen vinden we fijn: onze drie zalen kunnen samen 229 bezoekers van een stoeltje voorzien. Hieronder vindt u een overzicht van onze zalen.

Zaal 1 – 86 personen

Zaal 2 – 49 personen

Zaal 3 – 62 personen

Tarief voor lager- en secundair onderwijs: € 5 per leerling, begeleiders gratis*

* Tarieven voor hogescholen en volwassenonderwijs zijn op aanvraag

Opgelet, we vragen minstens een maand op voorhand te reserveren, zodat we de tijd hebben om alles goed voor te bereiden.

Indien u geïnteresseerd bent of meer informatie zou wensen, kunt u mailen naar scholen@cinemacartoons.be .

Bereikbaarheid

Bevindt uw school zich buiten het stadscentrum? Geen probleem, via cultuurkuur.be reist uw klas gratis met De Lijn via dynamoOPWEG. Onze bioscoop bevindt zich vlakbij de Grote Markt, in het hartje van Antwerpen. Een voorstelling bij ons is dus ideaal combineerbaar met een uitstap in het centrum.