fbpx

Stand By Me (Film & Intuïtie)

Film & Intuïtie, dat is je maandelijkse afspraak op zondagavond voor een film uitgekozen en ingeleid door cinefiel Carl Vanderheyden, in samenwerking met Timotheus Project

Met het fantastische Stand By Me trappen we alweer een nieuw seizoen af van ons filmproject Film en Intuïtie in samenwerking met cinema Cartoon’s op zondagavond.

En beginnen doen we in stijl met een pareltje uit de filmgeschiedenis namelijk het alom geprezen Stand By Me uit 1986, en na 38 jaar, wees maar zeker: It still stands. Wanneer vier jeugdvrienden hoogte krijgen van een verdwenen lijk, zien ze hun moment gekomen om op zoek te gaan en wie weet tot helden uitgeroepen te worden? De film gebaseerd op het boek The Body van Stephen King, en grotendeels autobiografisch, is eigenlijk een ode aan de onbezonnenheid en de puurheid van onze jeugd en de daaraan gekoppelde echte vriendschappen.

Maar ook het stilaan groeiende besef van de nakende volwassenheid en de realiteit van het leven en het verlies van de onschuld. Ondanks hun respectievelijke moeilijke thuissituaties overwint hun fantasie en worden er banden gesmeed die ze zullen meenemen voor de rest van hun leven. Aandoenlijk en oprecht leveren deze jonge acteurs een prachtprestatie en gaan recht naar uw hart. Nooit overdreven noch sentimenteel, grappig en sereen, Stand By Me heeft het allemaal.

Trouwens, wie wil er niet even terug wegdromen naar die tijd van onbezonnen jeugdjaren? Uiteraard niet te missen op het grote scherm!

Trailer
Regisseur: Rob Reiner
Speelduur: 89 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL
Releasedatum:
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Zondag 22/09