fbpx

Blade Runner (The Original Soundtrack)

Politieman Deckard, gespecialiseerd in het opsporen van ontsnapte, levensechte androïden, krijgt de opdracht om vijf van deze replicants te vernietigen - 'te pensioneren'. Ze hebben hun maximale houdbaarheidsdatum overschreden en zouden zich wel eens te veel aan het echte leven kunnen hechten. Er volgt een jacht door futuristisch - 2019 - Los Angeles, waar het altijd regent.

Blakend van zelfvertrouwen na het succes van 'Alien' begon Ridley Scott begin jaren 80 aan 'Blade Runner'. Een bijna megalomaan project om die verre toekomst vorm te geven, maar werd met de juiste mensen aan boord een succesverhaal. Rutger Hauer als replicant, Harrison Ford als politieman en Vangelis die met zijn sobere score de apocalyptische sfeer extra in de verf zette. De film flopte in de cinema's, maar kreeg eenmaal op video razendsnel een cultstatus en tig verschillende cuts. Wij vertonen de 'final cut' uit 2007; de versie waarover Ridley Scott volledige artistieke controle had. Misschien wel de ultieme versie, of wagen we ons nu te veel aan krasse uitspraken?

The Original Soundtrack: van radioprogramma tot boek. Filmjournalist Robin Broos goot al zijn kennis en weetjes over filmmuziek in een waanzinnig leuk boek en komt naar aanleiding daarvan een film met wereldberoemde soundtrack voorstellen.

Trailer
Regisseur: Ridley Scott
Speelduur: 117 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen