fbpx

Titane

Titane is de jongste winnaar van de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. Regisseur Julia Ducournau is nog maar de tweede vrouw die als regisseur de hoofdvogel kon afschieten op het prestigieuze filmfestival. Net als in haar vorige film Grave (Raw), zegt Ducournau het hokjesdenken definitief vaarwel. Maar vergis je niet: Titane zit ook vol schoonheid en emotie en laat je na het kijken niet snel los.

Als kind geraakte Alexia gewond in een auto-ongeluk. Als souvenir draagt ze de rest van haar leven een groot litteken aan de rechterkant van haar hoofd. Terwijl de meeste mensen misschien iets minder graag in de buurt van auto's zouden komen na zo een gebeurtenis, geldt voor Alexia het omgekeerde. Haar fascinatie met de gemotoriseerde voertuigen krijgt net een nieuwe wending. Jaren later werkt ze als danseres en model op autoshows. Wanneer een opdringerige fan haar lastigvalt, komt Alexia's duistere kant naar boven.

PERS

"Dit is cinema voor de 21ste eeuw." - ★★★★ De Standaard

"Titane is misschien wel de meest waanzinnige Gouden Palm ooit." - De Morgen

"Ducournau pusht je van het ene opwindende tableau naar het andere, en wat nog het fascinerendst is: onder de woeste, door olie, bloed en hormonen aangedreven machinerie blijkt zowaar een teder, romantisch hart te zitten, zij het een onrustig kloppend." - ★★★★ Knack Focus

Trailer
Regisseur: Julia Ducournau
Speelduur: 108 min
Taal: FR
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2021-07-28
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 27/05 kan je het nieuwe programma raadplegen.