Grosse Freiheit

Avant-première in het kader van Film Fest Gent On Tour, met na de vertoning een video-interview met regisseur Sebastian Meise en Patrick Duynslaegher.

Hans wordt van Auschwitz overgebracht naar een Duitse gevangenis, waar hij de komende jaren steeds naar zal terugkeren. Zijn misdrijf? Hans is homoseksueel, een strafbaar feit volgens paragraaf 175 van het Duitse Wetboek. Zijn enige houvast is celgenoot Viktor, een veroordeelde moordenaar.

10 jaar na zijn debuut 'Stilleben' legt de Oostenrijkse regisseur Sebastian Meise het tragische lot van homoseksuelen in naoorlogs Duitsland bloot. 'Grosse Freiheit' werd opgenomen in een onbruik geraakte gevangenis in Maagdenburg waar de magnetische Franz Rogowski ('A Hidden Life', 'Der goldene Handschuh') de rol van zijn leven speelt. De doelgerichte tred van Rogowski als Hans waarmee hij zijn kansen op liefde aangrijpt, wijzen op een man die weet dat hij zich nergens voor hoeft te verontschuldigen. Een hartverscheurende aanpak die zijn vruchten afwerpt, zo blijkt uit de juryprijs die de film ten deel viel op het filmfestival van Cannes.

Trailer
Regisseur: Sebastian Meise
Speelduur: 117 min
Taal: DE
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2022-04-20
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen