fbpx

Les Olympiades (met inleiding)

Eenmalige vertoning in samenwerking met Timotheüs vzw. Vooraf is er een inleiding door cinefiel Carl Vanderheyden.

In Les Olympiades schetst cineast Jacques Audiard het leven, en vooral de zoektocht van vier jonge mensen in het labyrint van de hedendaagse grootstad; in dit geval het 13de district in Parijs.

Seksualiteit, losbandigheid, verlatings- en bindingsangst, evenals liefde, of beter een gebrek hieraan tekent de zoekende mens met de daarbij horende frustraties en teleurstellingen. Het is prachtig om te zien hoe de ondertussen zeventigjarige Audiard zo goed de polsslag kan voelen van een jonge generatie, die ondanks of desondanks alle vrijheid van mogelijkheden maar niet in staat lijkt om in verbinding te gaan. Les Olympiades is dan ook een ode aan hat engagement wat in een omgeving van overvloedige prikkels, gaande van sociale media tot allerlei roesmiddelen geen evidentie is.

In een prachtige zwart-wit fotografie is Audiard mild voor deze gekwetste zielen en omarmt hij zijn personages. Want onder hun ogenschijnlijke oppervlakkigheid en onverschilligheid, ligt er een diepe droefheid en een grote leegte met een hunkering naar oprechte aandacht. En toch is dit helemaal geen zwaarmoedige film geworden. Eerlijk en zonder oordeel krijgen we een beeld van mensen in een zoektocht naar zichzelf en mekaar in tijden van onzekerheid en verwarring. En zoals vaker in de liefde ligt soms de schoonheid in heel eenvoudige dingen.

Heel warm aanbevolen!

Trailer
Regisseur: Jacques Audiard
Speelduur: 105 min
Taal: FR / EN / CMN
Ondertiteling: NL
Releasedatum:
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen