fbpx

Il sol dell'avvenire

Met IL SOLL DELL’AVVENIRE keert regisseur en acteur Nanni Moretti (CARO DIARIO, MIA MADRE) terug naar zijn grote liefdes: Rome en cinema. Moretti speelt zelf een filmregisseur die worstelt met zijn relaties en zijn nieuwste film. IL SOLL DELL’AVVENIRE zowel een schitterend vormgegeven duik in de naoorlogse geschiedenis van Italië als een portret van het obsessieve alterego van Moretti.

In de legendarische Cinecittà studio’s in Rome draait Giovanni (Nanni Moretti) zijn nieuwste film, een historisch epos over de communistische partij van Italië tegen de achtergrond van de Sovjetinvasie van Hongarije in 1956. Politiek, liefde en een kleurrijk circus strijden om de aandacht. Terwijl hij de ego’s van zijn acteurs moet bevredigen en olifanten moet regisseren, moet hij zijn vrouw Paola (Margherita Buy), tevens producent, garanderen dat alles volgens plan verloopt. Paola krijgt daardoor amper de kans om duidelijk te maken dat het einde van hun huwelijk in zicht is.

Moretti werkt opnieuw met Margherita Buy (MIA MADRE). Mathieu Amalric (UNE ANNÉE DIFFICILE) is hilarisch als enthousiaste, maar louche Franse coproducent. Het bitterzoete drama IL SOLL DELL’AVVENIRE werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Cannes. ‘A multi-layered love letter to filmmaking in the age of streaming giants.’ (Variety)

Trailer
Regisseur: Nanni Moretti
Speelduur: 95 min
Taal: IT
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2023-06-28
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 27/05 kan je het nieuwe programma raadplegen.