fbpx

Zwijgen is geen optie

Maandelijks een tijdloos gesprek voor mensen met een hongerig hoofd.

Hoewel er geen gebrek is aan informatie in de wereld, lijkt een goed gesprek moeilijker te vinden. Behalve bij Zwijgen is geen optie. Zij voeren sinds 2016 gesprekken die uw hoofd doen bruisen. Dankzij een grondige voorbereiding, onafhankelijke selectie van gasten en de ruimte om veilig en vrij te spreken. En na al die jaren en met elke gast, kunstenaar, wetenschapper, activist of schrijver, krijg je nog altijd een beetje magie. En dat doet deugd om naar te kijken.

Te gast: Farah Focquaert is Doctor in de Wijsbegeerte en werkt op oneindig boeiende thema's zoals de filosofie van bestraffing en de ethiek van ingrepen in ons brein. Ze pleit voor het afschaffen van de gevangenis in haar huidige vorm. Met Farah hadden we het over straf en boete, over morele verantwoordelijkheid en vrije wil. Over slachtoffers en daders, leed, haat en vergelding. Over de zin of onzin van filosofie en moraliteit.

Farah zal bij de vertoning aanwezig zijn. Achteraf is er de gelegenheid om na te praten over het gesprek en andere Zwijgen is geen optie fans te ontmoeten.

Beleef deze bekroonde gesprekkenreeks alsof je mee aan tafel zit. Elke derde zondag van de maand om 11u in cinema Cartoons.

Tickets aan 7 euro.

Speelduur: 70 min
Taal: NL
Ondertiteling:
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen