fbpx

Les Roues de l'Avenir (Bike Talk)

Pro Velo nodigt je uit voor de vertoning van de documentaire “Les Roues de l’Avenir”!

Deze documentaire tast het potentieel van de fiets af midden in de ecologische en sociale transitie. De film analyseert de economische, sociologische en gezondheidsaspecten van de fiets als dagelijks vervoermiddel aan de hand van de ervaringen van een groep jongeren in combinatie met adviezen van experts, en pleit voor een fietsvriendelijke samenleving voor iedereen.

Heb je ooit gedroomd van een andere stad? Een stad zonder stress, waar je je veilig voelt, waar je alle handelaars in je buurt kent en begroet. Een stad waar je geniet elke keer je de deur uitgaat. “Les Roues de l’Avenir” is het verhaal van een nieuwe, aangenamere, gezondere, menselijkere wereld… toegankelijk met de fiets!

Inspirerende Bike Talks

Professionals uit de sector, overheden, sympathisanten: vraag je je af hoe je lokale fietsinitiatieven in je buurt kunt lanceren en stimuleren? De filmvoorstelling wordt gevolgd door een Bike Talk: laat je inspireren door “Verhalen van fietsers”, een boeiend debat tussen burgers en professionals uit de sector onder leiding van Baptiste Lemaître, een van de auteurs en woordvoerder van de film.

Spreker

Stijn Wens is een Antwerps grafisch ontwerper, maar vooral ook een enthousiaste fietser. Hij is een van de bezielers van de fietsblog Antwerpenize #fietsdestad en van de Faceboekgroep ‘Met de fiets in ’t stad’. Voor Gazet van Antwerpen schrijft hij een column over mobiliteit. Samen met een aantal vrienden en organisaties wil hij van Antwerpen een échte fietsstad maken. Ze doen dat door positieve acties en evenementen om mensen op de fiets te krijgen en op die fiets te houden, vanuit de overtuiging dat een stad waar veel gefietst wordt leuker is om in op te groeien.

Trailer
Regisseur: Charlotte Brunier & Romain Mercieux
Speelduur: 66 min
Taal: FR
Ondertiteling: EN
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen