fbpx

Living (Film & Intuïtie)

Eenmalige vertoning met inleiding door cinefiel Carl Vanderheyden.

Wanneer in dit absolute meesterwerkje Mr. Williams een verzuurde compleet onderkoelde, stijve ambtenaar en tevens diensthoofd van een bureaucratische stadsdienst zonder enige vorm van empathie plots te horen krijgt dat hij terminaal ziek is, besluit hij dat het tijd is voor verandering. En niet zomaar een beetje, maar een heuse omwenteling. De manier waarop Mr. Williams een uitmuntende Bill Nighy zijn transformatie neerzet, is van een diepe, ontroerende schoonheid.

Regisseur Oliver Hermanus brengt eigenlijk Ikiru van de Japanse regisseur Kurosawa in een schitterende remake opnieuw tot leven in het Londen van de jaren vijftig. Kazuo Ishiguro, schrijver en Nobelprijswinnaar, schreef het scenario; tevens voordien al bekend als scenarist van de films “Never Let Me Go” en “The Remains of the Day”

Living is in alle opzichten een parel van een film, eentje dewelke binnenkomt en zijn weg weet te vinden rechtstreeks naar je hart. Om je vervolgens diep te raken en je achter te laten met een warm gevoel. Uiteraard niet te missen.

Trailer
Regisseur: Oliver Hermanus
Speelduur: 102 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2022-12-28
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen