fbpx

Mr. Nobody (Film & Intuïtie)

Eenmalige vertoning met inleiding door cinefiel Carl Vanderheyden, in samenwerking met vzw Timotheus.

Wanneer Nemo Nobody op 120-jarige leeftijd als laatste sterveling terugkijkt op zijn leven om te kijken of hij de juiste keuzes heeft gemaakt, neemt Jaco Van Dormael ons mee op een fantastische reis doorheen en langsheen alle facetten van wat de betekenis volgens hem is van het menselijke existentiële bestaan. Filosofie, natuurkunde, poëzie, metafysica, Chinese wijsheden: zowat alles komt aan bod om deze prachtige futuristische reis vorm en inhoud te geven. Alles in het leven lijkt of is onlosmakelijk met elkaar verbonden, en de regisseur laat ons reflecteren of we mogen of moeten kiezen en of dat onze handelingen steeds bepalend zijn?

Dat hij dit ook via de romantische levensloop van het hoofdpersonage toont, die zich afvraagt of hij op liefdesvlak de juiste keuzes heeft gemaakt, maakt het des te bevattelijker en menselijker. De cineast laat ons meedrijven en dromen, en overgiet dit alles met een rijkdom aan symbolen, die je niet snel in één film aantreft. Hebben we finaal ons lot in eigen handen, of worden onze levens door toeval ingevuld?

Geen mooiere manier om deze existentiële vraag onder ogen te zien dan door dit filmisch kunstwerkje genaamd Mr. Nobody! En dit nog éénmaal op groot scherm waarbij alle visuele hoogstandjes volledig tot hun recht komen. Uiteraard: niet te missen!

Trailer
Regisseur: Jaco Van Dormael
Speelduur: 141 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL
Releasedatum:
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen