fbpx

Aurora's Sunrise (Film & Intuïtie)

Film & Intuïtie, dat is je maandelijkse afspraak op zondagavond voor een film uitgekozen en ingeleid door cinefiel Carl Vanderheyden, in samenwerking met Timotheus Project

Aurora’s Sunrise is de eerste Armeense film die een bioscooprelease kende in België en die het aangrijpende en waargebeurde verhaal brengt van Aurora Mardiganian. Een vrouw die op wonderbaarlijke wijze aan de Armeense genocide wist te ontkomen, nadat bijna haar ganse familie werd omgebracht. Vervolgens is ze na een helse en uitputtende vluchtroute via de hulp van haar oom en enkele missionarissen in Amerika geraakt. Daar wordt haar uitzonderlijke levensverhaal door een journalist opgepikt.

Eerst komt er een boek, en nadien een heuse langspeelfilm met de toepasselijke titel “Auction of souls”, waarin de echte Aurora de hoofdrol speelt en haar trauma opnieuw tot leven brengt. Hierdoor wordt het drama tevens wereldkundig. Via prachtige animatie, reconstructies van interviews met een oudere Aurora in 1984 en bewaarde authentieke filmbeelden weet deze film diep te raken en te ontroeren.

Bovenal is dit een verhaal van hoop, geloof, moed en levenskracht van een individu om uiteindelijk dankzij haar doorzettingsvermogen in haar missie te slagen, haar Sunrise! Een diepmenselijke en beklijvende film en een pleidooi voor vrede. Een absolute aanrader!

Trailer
Regisseur: Inna Sahakyan
Speelduur: 96 min
Taal: EN / DE / HY / TR
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2023-04-26
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen